maandag 30 december 2013

Doelgericht leven: de weg naar succes

Er bestaan twee soorten motivatie om doelen te bereiken en succes te krijgen in je leven: 

  • De externe motivatie die gericht is op het verlangen om iets te krijgen waarvan we denken  niet genoeg te hebben: geld, goedkeuring van anderen, liefde, succes, sociale status,…


  • En de interne motivatie die gericht is op het verlangen om iets te betekenen in het leven: voor onze partner, familie, werkomgeving,…

De weg naar succes: maak het verschil in je leven

Wetenschappers van de Human Motivation research Group van de universiteit van Rochester (VS) ontdekten dat personen met een sterke interne motivatie en doelgerichtheid veel meer voldoening, creativiteit, vreugde en zelfvertrouwen in hun leven ervaren dan personen met een sterke externe motivatie die gericht is op dingen buiten henzelf.

Deze en andere vaststellingen kan je lezen in het inspirerend boek The Power of Full Engagement van Jim Loehr and Tony Schwartz. Het boek leert je hoe je jouw energie kan focussen op die zaken die er werkelijk toe doen in je leven. Focus op de doelen in je leven waarvan je intuïtief aanvoelt dat ze de juiste zijn voor jou en succes, geluk en welvaart zullen automatisch naar je toe komen. De Wet van Aantrekking in volle doelgerichte actie!

Hoe zit het bij jezelf? Haal jij je motivatie uit geld verdienen en het krijgen van lofprijzing, succes en status in je leven? Dan hoor je bij de groep van extern gemotiveerden. Er is uiteraard niets mis met deze houding en het is je volste recht om op deze manier door het leven te gaan. Alleen zal je door deze instelling kansen laten liggen om hogere vormen van creativiteit en prestaties te ontwikkelen.

Het geheim van succes op ALLE vlakken van je leven bestaat er vooral in om je HART te volgen. Je hart spreekt tot jou doorheen je intuïtie, dat onmiskenbaar buikgevoel dat je feilloos de juiste richting kan wijzen in situaties waarin je keuzes en beslissingen moet nemen.


Intuïtie zal je vanzelf naar binnen leiden. Diep in jezelf waar de interne motivatie huist om de creativiteit en inspiratie aan te boren waardoor je belangrijke dingen kan realiseren in je leven. Dingen waar andere mensen beter van worden en waarmee je het verschil in je eigen leven kan maken.

Bouw daarom je leven uit vanuit je diepste zelf en volg je hart en je intuïtie bij alles wat je doet, denkt of kiest. Wees de persoon die dingen gedaan krijgt. Maar niet omdat je er uiterlijke beloningen voor verwacht, maar omdat je ze graag doet.

Daarom, doe datgene waar je van houdt en kom los van de uiterlijke resultaten of beloningen die misschien wel lekker meegenomen zijn als ze zich voordoen, maar die niet noodzakelijk zijn voor écht geluk en succes in je leven.


Bestel The Power of Full Engagement

Geen opmerkingen:

Een reactie posten